Speulers

Baukje Fennema (Regie)

Een bijzondere groep mensen, die hun talenten gebruiken om een mooie voorstelling te maken: 'Sameland', een voorstelling 'die ergens over gaat'.

De acts zijn hier en daar klein en intens, maar soms ook uitbundig en de humor wordt zeker niet vergeten!

Wie komt kijken, ziet een groep mensen aan het werk die hun grenzen hebben verlegd en diverse uitdagingen zijn aangegaan. Het resultaat is wat mij betreft dan ook echt en oprecht.

Kom kijken, zou ik zeggen!

Pauline Bruin-de Boer

Ik word heel enthousiast van de combinatie theater en muziek! Het spelen zelf is nieuw voor mij, maar ik vind het wel erg leuk om te doen en uiteraard leren we veel.

De meeste liedjes zijn zelf geschreven en de stukken zelf bedacht; Wat een talent heb ik om me heen!! Genieten!!!

Nienke Brouwer-Bonthuis

Naam: Nienke Brouwer-Bonthuis
Leeftijd: 31 jaar
Sterrenbeeld: Waterman
Woont in: Nes
Amelands of Nederlands: Amelands
Verliefd/verloofd/getrouwd: Getrouwd met Arnold Brouwer
Kinderen: Olaf (2 jaar)
Mijn ouders zijn: Meinte en Magda
Broers: 2, Siard en Bente
Zussen: ook 2, Jildou en Marrit
Werk: vorig jaar gestopt met werken, nu alle tijd voor gezin en hobby’s
Hobby’s: zwemmen , creatieve workshops geven en nieuwe creatieve dingen uitproberen
Kleur haar: tja…in ieder geval geverfd
Kleur ogen: blauw
Geluksgetal: 7
Mooiste stukje Ameland: ‘t Oerd
Mijn motto: Leef, leer, lach en heb lief!

Baukje van der Meer

Mijn naam is Baukje van der Meer en ik woon inmiddels meer dan 25 jaar op Ameland. Het is ontzettend leuk om mee te doen aan dit theaterstuk 'Sameland'. Mijn bijdrage daar aan zijn de liedjes die we met elkaar zingen en spelen.

Mijn eerste liedje wat ik ooit gemaakt heb gaat over het licht van de vuurtoren. Het is een ode aan Ameland.

Onderweg van het vasteland
naar het duin en strand
van Ameland
zie ik het licht van de vuurtoren
schijnen
en verdwijnen...

Marijn Oud

Van jongs af aan ben ik al met muziek bezig, maar eigenlijk pas vanaf mijn 18de echt intensief.

Sinds een aantal jaren is muziek voor mij zelfs een soort tweede baan geworden. Maar muziek is voor mij vooral een manier van leven, een passie.

Met Sameland verleg ik mijn muzikale grenzen en stort ik me vol in een theateravontuur!

Jan de Jong

Veel mensen kennen me hier als meester Jan. Ik geef les op de basisschool en daar schijnen de vakken muziek en drama me goed te liggen.

Tijdens onze theatervoorstelling gebruik ik de ervaring die ik daar heb opgedaan en hoop dat zulke bijzondere typetjes voor volwassen publiek net zo vermakelijk zullen zijn.

Veel plezier voor allen die komen kijken!

Eduard Visser

Ik ben Eduard Visser, geboren Hollumer en woon er nog steeds. De meeste mensen kennen mij natuurlijk wel, ik ben niet getrouwd maar wel heb ik 4 prachtige zonen waar ik ongelofelijk trots op ben.

Sinds 1 mei 1999 ben ik werkzaam bij Kijlstra Ambulance Groep Fryslan en hier werk ik met heel veel plezier. Mijn grootste hobby is natuurlijk het toneel en dan nu het Theater Sameland, dit laatste is weer een grote uitdaging.

Verder ga ik er graag met de motor op uit, leuke toertochten in Nederland maar ook verder europa in. Mijn grootste wens was altijd om een groot acteur te worden en ik moet zeggen dat dit redelijk gelukt is in een kleine gemeenschap waar toneel en theater nog enorm gewaardeerd wordt dus ik ben tevreden.

Mocht u naar één van onze voorstellingen komen kijken dan wil ik u alvast veel plezier wensen en lekker genieten van het talent van Sameland.

Wildbranda van Bavel

De meesten kennen mij... ja, waarvan? De stelp, rugby, nescafe, vriendin van Douwe van der Meij, moeder van Marjanna en bonus kind Dennis. Kleindochter van de 'dobbeduiker'.

Maar hoe kom ik zo bij dit theater terecht? Dat is denk ik wat de meesten zich zullen afvragen. De enige ervaring die ik heb, is met een dienblad lopen over het terras, haha.

Ik vind het ook erg spannend wat ik allemaal ga laten zien.. Wie had dat nou gedacht!

Suzanne Oosterkamp

Ik ben Suzanne, ook wel bekend als zuster Suzanne. Als klein meisje kwam ik al op Ameland met mijn ouders. Een heerlijk eiland, dat heb ik altijd al gevonden. Maar hier wonen, 'nooit' dacht ik toen...Toch dreef de liefde mij bijna 15 jaren geleden naar het eiland.

Nu, 3 kindjes verder, een zorgboerderij, een leuk sociaal leven en fijn werk als verpleegkundige zorgt ervoor dat ik hier niet meer weg wil.

Tja, en dan op 't podium met 'theater Sameland'. Wie had dat nu gedacht. Ik ben gek op muziek, dwarsfluit spelen en een beetje zingen, maar toneel...?

Het is een fijne, nieuwe uitdaging met een fijne groep mensen!